חדרי בריחה בחו”ל

חדרי בריחה בחו”ל

מתכננים טיסה לחו”ל ומתלבטים האם לעשות שם חדר בריחה?
הרבה אסקפרים חוששים לעשות חדרי בריחה בחו”ל בגלל חוסר היכרות עם הפורמט הזר או חשש מקושי של שפה.
וכך נולד הפוסט הזה בנסיון לתת לכם כמה שיותר כלים וטיפים לאיך לחפש חדרי בריחה בחו”ל, איך לבחור אותם ובסוף כמובן – לעשות כמה שיותר חדרי בריחה בחו”ל! 😀
(גם בארץ, אבל זה פוסט ליום אחר)

חדרי בריחה בחו”ל הם בונוס מגניב לכל מי שחובב את התחום ונהנה מהפתעות ופורמטים חדשים. אתם זוכים להכיר תרבות אחרת מזוית שונה לחלוטין שלא פתוחה לרוב התיירים הרגילים. בתור חובבי חדרי בריחה, את החידות בישראל אתם מכירים אז החידות שנפוצות במדינות אחרות יכולות להפתיע אתכם. ויש גם את עניין הנושאים – בישראל יש כמה נושאים מאוד נפוצים שחוזרים על עצמם בגרסאות כאלו ואחרות בהרבה חדרים. בחו”ל תוכלו למצוא נושאים שונים – סדרות אחרות, השקעה שונה בתפאורה ואפילו את אותם חדרי הארי פוטר אבל בסגנון שונה לחלוטין. וכמובן השיחה עם המפעילים, בהנתן כמובן שיש להם זמן, היא חלק בלתי נפרד מכל החוויה.

לכן מבחינתי כל הזדמנות שיש לכם זמן וכסף – תעשו חדרי בריחה!
בפוסט הזה אני אציג את עקרונות הבסיס של איך אני מחפשת חדרים ואיך אני בוחרת מתוך המבחר הקיים.
כן, אף אחד לא מבטיח לכם חוויה מושלמת (גם בישראל לא) אבל זה לחלוטין שווה את הנסיון.

איך מוצאים חדרי בריחה בחו”ל?

תחילת התהליך היא כמובן למצוא חדרים ביעד שאתם טסים אליו. יש יעדים שידוע שיש בהם המון חדרים כמו – פראג, בודפשט, אתונה, מינכן, מוסקבה ועוד… אתם יכולים לצאת מנקודת הנחה שאם אתם טסים לעיר בירה או למדינה גדולה ומפותחת (למרות שגם בקטנות יש לא מעט) יהיו שם חדרי בריחה.

לכן המשימה הראשונה שלכם היא לעבור על כמה מקורות, לעשות חיפוש גוגל ולייצר לעצמכם רשימת מועמדים בסיסית.

ההמלצות שלי על חדרי בריחה בחו”ל

מאז שנדבקתי בחיידק חדרי הבריחה, כל פעם שיש לי הזדמנות אני עושה חדרים בחו”ל. לכן כבר גיבשתי לעצמי גוף קטן של המלצות על חדרים ממקומות שהייתי בהם וזאת יכולה להיות נקודת המוצא לחיפוש שלכם.
רק קחו בחשבון שאני לרוב עושה את החדרים בהרכב זוגי, אז אם אתם זוג – ההמלצות בול בשבילכם. ואם אתם קבוצה גדולה יותר, נגיד משפחה עם ילדים – תקראו את ההמלצות ותראו איך הן מתאימות לכם. אבל לא אמורה להיות בעיה, כי ברוב המדינות שהייתי בהן יש הרבה יותר חדרים לקבוצות גדולות מאשר לזוגות.
בכל אחת מהסקירות שלי אני מפרטת לאיזה גודל קבוצה החדר שהיינו בו עשויי להתאים אז אם אתם טסים לאחת המדינות הבאות תבדקו את הפוסט הרלוונטי.

כמובן שזאת קטגוריה שאני מקווה להמשיך ולעדכן עם הזמן 😉

אתרים וקבוצות לביקורות על חדרי בריחה בחו”ל

אחרי שעברתם על הרשימה שלי, תעברו למקורות רחבים יותר.
תתחילו מהקבוצה המקומית שלנו – חדרי בריחה ישראל. שם תראו לאן ישראלים נוהגים לנסוע ותוכלו לקרוא קצת ביקורות בעברית (פשוט חפשו בקבוצה את היעד שלכם ותראו את כל הפוסטים הקודמים). כאן המקום גם לפרסם פוסט ולשאול האם מישהו ממליץ על חדרים ביעד שאתם טסים אליו.

אם לא מצאתם שם כלום או אם אתם רוצים להרחיב את היריעה תעברו לאתר של Terpeca שם יש את הזוכים בדירוג חדרי הבריחה השנתי לפי הצבעות מכל העולם ויש שם חדרים ממכל העולם. אם אתם מוצאים שם חדר שמתאים לכם, תוכלו להיות בטוחים שזה הולך להיות חדר מאוד מושקע. אף אחד לא מבטיח חוויה מושלמת אבל זה כן דיי מבטיח לכם שזה לא חדר קיקיוני אלא משהו איכותי שהרבה אנשים עשו וחשבו שהוא מוצלח.

מפה המסלול שלכם חוזר לפייסבוק. יש כמה קבוצות שמדברות על חדרי בריחה בעולם ושם תוכלו לחפש המלצות עבר של חברי הקבוצה או לבקש המלצה בעצמכם. קבוצות כמו:
Escape Roomers (DE) , Escape Room Enthusiasts ו- Europe Escape Enthusiasts.
זאת גם דרך מצויינת להרגיש את הדופק של האזור ולראות מה החדרים שנחשבים לטובים ע”י השחקנים המקומיים.

ואם אחרי זה יש לכם עוד רצון לחפור או שלא מצאתם המלצות שמתאימות לכם, אז צריך להתחיל לעבור על בלוגים ואתרי הלצות של המדינה שרלוונטית לכם. התחלה טובה תהיה לחפש בגוגל מילות מפתח של חדרי בריחה והמלצות, ומשם לעבור על האתרים הגדולים ואז על בלוגים ועל המלצות ספציפיות לחדרים שמעניינים אתכם.

איך בוחרים חדר בריחה מתאים ?

חיפשתם ומצאתם חדרי בריחה שנראים לכם מעניינים ויש לכם רשימה של 3-5 חדרי בריחה שאתם מתלבטים בינהם. מה עושים עכשיו?
בואו נתחיל את החשיבה שלנו מלהבין מי אתם ואיזה חדר יכול להתאים לקבוצה שלכם.

כמות השחקנים בקבוצה

כמו שכבר הזכרתי, קבוצות של 3-6 שחקנים לרוב ימצאו לעצמם חדרים בקלות רבה יותר מאשר זוגות.
אם אתם זוג – נסו לראות שהחדר שאתם בוחרים הוא ברמת קושי בינונית ולא קשה מדיי כי כבר הייתי בחדרים שאחרי שעה של משחק הוציאו אותנו וגילינו שאנחנו אי שם בשני שליש מהדרך (כך שבפועל לא ממש היה לנו סיכוי). התבססו על המלצות של שחקנים מקומיים או מישהו שכבר שיחק בחדר. אבל אם אתם זוג מנוסה ואתם רואים חדר שממש מוצא חן בעיניכם, תנסו לפנות לחברה דרך האתר שלהם ולבקש לשחק בזוג. לפעמים החברות מאפשרות את זה.

אם אתם קבוצה של 3-6 שחקנים – רוב החדרים יתאימו לכם. אם יש ילדים בהרכב השחקנים אז כדאי לבדוק שהחדר לא מפחיד ואין בו נושאים שפחות מתאימים. דברים כאלו לרוב יצויינו באתר החברה. אבל אם אתם חוששים, אין שום בעיה לכתוב פניה לחברה דרך האתר/פייסבוק שלהם ולוודא.

רמת שליטה בשפה

אחד החששות הנפוצים של אסקפרים זה שהשפה של החדר תהיה קשה מדיי ולכן הם לא יהנו מהחוויה. זה משהו שאני מאוד מבינה ולצערי אין מתכון של 100% שיבטיח לכם שהרמה תהיה מותאמת לרמה שלכם אבל יש דרכים לוודא כמה שיותר התאמה.

אני אתייחס בהמלצות שלי למשחק באנגלית, אבל הכוונה היא לכל שפה שהיא שפה זרה מבחינתכם אבל יש לכם רמת ידע כזאת שתשקלו לשחק בה.
כמובן שאם יש לכם שפת אם שרלוונטית למדינה – תמיד כדאי לשחק בשפה המקומית. למשל אם אתם דוברים רוסית אז ברוסיה החוויה תהיה הרבה יותר טובה אם תשחקו ברוסית. בצורה דומה בצרפת אם אתם יודעים צרפתית, וכו…
תמיד עדיף לבחור את השפה שהמקומיים יודעים יותר טוב.

ועכשיו למשחקים באנגלית – יש פה שתי נקודות: השליטה של המפעיל בשפה והשליטה שלכם בשפה.
מבחינת המפעילים: יש מדינות שבהן רמת האנגלית גבוהה יותר ברוב האוכלוסיה (גרמניה) ויש מדינות שבהן היא יותר נמוכה (רוסיה). זאת כמובן הכללה גסה אבל במדינות שבהן לומדים אנגלית בבית ספר יש לכם סיכוי יותר טוב ליפול על מפעיל שיודע לדבר ברור.
כשאתם מזמינים את החדר תמיד תציינו בצורה ברורה שאתם צריכים מפעיל באנגלית. ברוב החדרים יש לזה קטגוריה ברורה אבל גם אם לא, תכתבו לחדר שזה מה שאתם צריכים כדי שלא יהיו שום הפתעות.

מבחינת הרמה שלכם – הרמה שנדרשת מחדר בריחה רגיל היא רמה של לקרוא הוראות ואולי במהלך החדר לקרוא עידכון או שניים. כן יש חדרים שמספרים סיפור שלם ולפעמים יש בהם חידות הגיון ולפעמים אפילו משחקי מילים. אבל לרוב, החדר לא ינסה לשים רמת אנגלית גבוהה כי הוא מניח מראש שמי שישחק באנגלית זה תיירים והם רוצים לפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר האפשרי ולכן גם הם יפשטו את השפה כמה שיותר. כלל אצבע שלי הוא שבחדרי פנטזיה יש יותר סיכוי להקדמה ארוכה באנגלית מאשר נגיד בחדר מרגלים.

אם אתם חוששים מרמת השפה, תעשו שני דברים: תנסו למצוא ביקורות של תיירים אחרים שביקרו בחדר, יש סיכוי סביר שהם יתייחסו לרמת השפה (הבלוג שלי, פייסבוק, טריפ אדוויזר).
ותצרו קשר ישירות עם החדר שבנידון ותשאלו אותם. הם עונים על שאלות כאלו כנראה כל יום וידעו להנחות אתכם.הכי חשוב בנקודה הזאת, לא להתבייש! אין שום בעיה לשאול את החברה מראש מה רמת האנגלית הנדרשת, מקסימום הם יעשו לכם ספויילר קטן ואתם תבחרו את החדר שבאמת מתאים לכם. עדיף להשקיע עוד עשר דקות בלכתוב מייל מאשר ליפול על חדר שרק יבאס אתכם.

נושאי המשחק

מצד אחד חדרי הבריחה בחו”ל כוללים את הז’אנרים המוכרים לנו: חדרי הארי פוטר, משימה בלתי אפשרית, מרגלים, מצרים העתיקה ועוד ועוד…לכן אם שיחקתם בהרבה חדרים בארץ אולי תשקלו לנסות נושאים חדשים. ומצד שני, הם הרבה פעמים מבצעים את הנושאים הללו בצורה שונה לחלוטין – אז אולי שווה לנסות גם נושאים שחוקים ולראות אותם בטוויסט חדש 🙂

כן אני יודעת שזה לא ממש עוזר, אבל נושא זה משהו סופר אישי והעצה העיקרית שלי פה זה תבחרו משהו שנשמע לכם ממש כיף.אם אתם חובבי הארי פוטר אז זאת ההזדמנות שלכם לראות את הגרסה הרוסית, צרפתית או יפנית שלו… ואם תרצו חוויות חדשות אז בגרמניה יש חדר צבעים או חדר סמוראים ביפן ויש אינסוף קונספטים מגניבים ברחבי העולם.

ואם אתם יכולים לעשות יותר מחדר אחד ויש לאותה חברה כמה חדרים, תזמינו קודם אחד ותשחקו בו. תראו שהרמה של החדר זה מה שחשבתם ואז תזמינו את השני. הרבה פעמים אחרי שתסיימו, יתנו לכם שובר הנחה לחדר הבא וכך תוכלו גם להוזיל עלויות.

וכמובן – הפרקטי

תבדקו שהחדר זמין בזמן שמתאים לכם ושהוא נמצא במקום שיחסית קל להגיע באמצעי התחבורה שעומדים לרשותכם.

ומה עכשיו?

אני מקווה מאוד ששיכנעתי אתכם לשחק בחו”ל 🙂
אם כן, ספרו לי על חדרים מוצלחים ששיחקתם בהם ברחבי העולם. ואם לא, תרגישו חופשיים לכתוב לי עוד שאלות ואני אנסה לענות עליהן.

2 תגובות בנושא “חדרי בריחה בחו”ל

השאר תגובה