מתחם קווסטים בודה בורג – Boda Borg

מתחם קווסטים בודה בורג – Boda Borg

הרשו לי לספר לכם סיפור על מתחם חדרי בריחה מיוחד שנמצא בציריך. שמעתי עליו בזכות חברים מקומיים שביקרו שם לא מזמן, כי איכשהו בפורומים לא נתקלתי בו קודם. אבל אלו לא חדרי בריחה כמו שאתם מכירים, אלו חדרים קצרים שעושים בקבוצות קטנות וכשנכשלים בפתרון החדר (ותמיד נכשלים בהתחלה), מתחילים מחדש. כל חדר הוא בסגנון אחר עם סיפור אחר ואתם יכולים להתחיל ולסיים כל חדר מתי שאתם רוצים.

אבל אני מקדימה את המאוחר, בוא נתחיל מההתחלה – Boda Borg היא רשת של מתחמי קווסטים שנוסדה לפני יותר מ20 שנה בשוודיה.
מאז הרשת גדלה ויש לה סניפים באירופה ובארה”ב, אבל רוב הסניפים שלה עדיין בשוודיה. מתחם קווסטים הוא אזור גדול (קומה שלמה בקניון) שבו יש כ20 חדרים עם קווסטים שונים. כאשר כל “חדר” לרוב מכיל 2-3 חללים עם מעט חידות בכל חלל.
נכנסים בקבוצות של 3-5 שחקנים, כאשר כל קבוצה נכנסת למתחם ואפשר להכנס לכל חדר שרוצים. אבל יש הגבלת זמן וברגע שעושים משהו לא נכון, צריך לצאת ולהתחיל את החדר מההתחלה.

זאת חוויה שלא פגשתי עדיין בישראל או במדינות אחרות, הקונספט נולד בו זמנית עם החדרים הראשונים אבל התפתח לכיוון מעט שונה.

פרטים טכניים

המתחם שאנחנו עשינו היה Boda Borg Zürich. הוא נמצא בפאתי העיר ואפשר להגיע אליו עם תחבורה ציבורית. כשמגיעים למקום מגלים קניון רגיל למראה שיש בו פחות חנויות ויותר משחקים ופעילויות מסוגים שונים. אגב מול מתחם בודה בורג יש מתחם של חדרי בריחה רגילים אז אם תרצו אפשר לשלב עם חווית בריחה רגילה.

הפעילות מיועדת לקבוצות של 3-5 שחקנים כך שאין אפשרות לעשות בזוגות ואם אתם מגיעים בקבוצה גדולה יותר, תצטרכו להתפצל.

תמחור – כשמזמינים משחק מזמינים לסלוטים של שעתיים או של 4 שעות. אבל אם הזמנתם לשעתיים וגיליתם שבא לכם להמשיך יש אפשרות לשלם תוספת ולהמשיך לשחק (תלוי בתפוסה של המקום).
מחיר משחק לשעתיים לאדם בקבוצה – 33 פרנק שוויצרי, שזה בערך 120 ש”ח
אם מזמינים ל4 שעות זה יוצא יותר זול – 46 פרנק שוויצרי, שזה בערך 170 ש”ח

אנחנו היינו בלוז של גיחה קצרה לחו”ל אז הזמנו לשעתיים וזה הספיק לנו בשביל להבין את הרעיון וקצת להזיע במקום.
וזה אגב דגש חשוב – בואו בבגדים נוחים. יש חדרים שממש ממש ידרשו את זה.

התאמה של החדר לקהלים שונים:

  • מתאים לילדים מגיל 7
  • יש הרבה אלמנטים פיזיים במתחם – אפשר להמנע מהם
  • בחלק מהחדרים נדרשת ידיעה בסיסית של אנגלית
  • יש חדרים מפחידים – אפשר להמנע מהם

כאן מזמינים

הכרטיס שמקבלים כדי להחתים בחדרים שמסיימים

על החדרים…

הרעיון שמאחורי בודה בורג הוא מעין שילוב בין חדרי הבריחה שאנחנו מכירים ומשחקי ילדים אחרים. בתוך המתחם הגדול יש 20-22 חדרים. כל חדר מורכב לרוב מכמה חללים, בדיוק כמו שאנחנו מכירים. והנושאים שלהם זה גם מה שפגשנו בחדרי בריחה – כלא, פיראטים, הרפתקאות, ג’יימס בונד ועוד…
אבל מפה יש סטייה קלה בהתנהלות, נכנסים לחדר ויש לכם זמן מוגבל להבין מה עושים בו ואיזה סוג של חידה אתם צריכים לפתור. לכן לרוב תיכשלו בפעמים הראשונות.
וכדי לדייק – לא הגבלה של 60 דק’ אלא כמה דק’ בלבד לחלל.
כל פעם שנפסלים, יוצאים מהחדר ומתחילים אותו מההתחלה. היות ויחד איתכם במתחם יש עוד הרבה שחקנים אז לפעמים מישהו אחר נכנס בזמן שאתם יוצאים ואז צריך לחכות כמה דק’ לפני שנכנסים מחדש.
אבל לזכות מתכנני המתחם אני אגיד שהכל זורם מאוד ובחדרים שבהם רצינו לפתור את החדר, גם אם היינו צריכים לחכות זה היה ממש כמה דקות כל פעם.
לכן אם אתם מגיעים לביקור ואתם באים בזמן שרוב המקומיים נמצאים בעבודה, זה יכול להיות מושלם כי יהיו מעט מאוד אנשים במתחם ואתם תוכלו להכנס לכל מקום ללא המתנה.

לפני שהזמנו, נתקלתי בראיון בפודקאסט Repod עם מנכ”ל החברה David Spinger שדיבר הרבה על המחשבה שמאחורי בודה בורג. וזה רעיון מעניין מה שהוא מציג – חדרי בריחה כדרך ללמוד להתמודד עם החיים. הוא מתאר את חווית הכישלון והלמידה בחדרים שלהם כמראה למה שקורה לנו בחיים האמיתיים. גם בחיים אנחנו נכשלים הרבה ורק אם לומדים מהכישלון אפשר לנסות ולהתקדם באותו תחום. ולכן הוא אומר שגם בחדרים שלהם בהתחלה חייבים להכשל, לדעת להתמודד עם ההרגשה ואז ללמוד איך לעבור את החדר יותר טוב בפעם הבאה.

אני אוסיף שלמרות המחשבה העמוקה, בפועל חווית היכשלון אחרי שמתרגלים אליה היא דיי מינורית. אתם נכנסים לחדר, אוספים כמה שיותר פרטים, נכשלים וחוזרים שוב כדי להמשיך ולהתקדם רחוק יותר. שזה בדרכו בדיוק המטרה של המתחם 🙂

זה הפרק אם תרצו להקשיב לפני הביקור שלכם:

סוגי חדרים

אמרנו כבר שהנושאים של החדרים מאוד דומים לחדרי בריחה רגילים אבל יש גם נושאים שפחות פוגשים כמו עולם הסוכריות, רוק אנד רול, ג’ונגל ועוד…בגלל או בזכות זה שחדרים קצרים יותר זה נתן למתכננים את החופש ללכת על רעיון קצר ומגניב בלי שהם יצטרכו לבנות עולם שלם כדי לתמוך בחדר של 60 דק’, מה שנותן דרור להרבה רעיונות קצרים וכייפים.
כל החדרים מסווגים על פי 3 צבעים: ירוק, אדום ושחור. הסיווג מבטא את סגנון החדר על הסקאלה שבין חידות לבין פעילות גופנית מאומצת. החדרים הירוקים הם חדרי חידות בלבד, האדומים שילוב בין חידות לבין אלמנטים פיזיים והשחורים הם פיזיים לחלוטין. כך שלפני שאתם נכנסים לחדר אתם יודעים מה הסגנון שלו ובוחרים בהתאם.

אנחנו לא עשינו חדרים שחורים בכלל, אבל בגלל שהרבה חדרים הם אדומים או שחורים ניסינו לעשות את האדומים כמיטב יכולתינו כדי לחוות כמה שיותר חדרים שונים. לפעמים הצלחנו אבל כפי שתוכלו לנחש, לחזור כמה פעמים על חדר גופני זה דיי מעייף. אז לפעמים ניסינו כמה פעמים וכשהבנו את העיקרון ויתרנו לפני שסיימנו רשמית את החדר.

צריך להגיד מילה על החידות – הן לא ממש קשות אבל הרבה פעמים לוקח זמן ללמוד את המנגנון של כל חדר אז הסיכוי שתפתרו משהו מהפעם הראשונה הוא לא גבוה.

החוויה שלנו במתחם קווסטים בודה בורג

נהננו 🙂
זאת לא הייתה חווית חדרי בריחה רגילה אלא משהו שנמצא באותו אזור.
זאת בהחלט פעילות מגניבה גם בגלל שחדרים פיזיים הם דיי נדירים במחוזותינו וגם כי הרעיונות יכולים להיות מאוד מקוריים.

אם תשאלו אותי האם אני חוזרת למתחם כזה שוב, התשובה שלי תהיה דואלית – אני לא אחזור לשם שוב כדי לעשות חדר בריחה, כי זה לא. אבל אני אחזור לשם שוב לפעילות מגניבה עם חברים כשאני מבלה בחו”ל.

אז תהנו וספרו לי אם ביקרתם באחד המתחמים האחרים.

תגובה אחת בנושא “מתחם קווסטים בודה בורג – Boda Borg

השאר תגובה