הפירמידה – משחק חידתי לשלושה צוותים שנעשה כולו דרך הרשת וכל אחת מהקבוצות יכולה להיות במקום שונה בעולם, אנחנו היינו פזורים על הציר שבין חיפה לנתניה.
הקונספט עצמו הוא משהו ששווה לדבר עליו לרגע; משחק רשת ממיקומים שונים, כל קבוצה נרשמת לממשק אחד משותף ואז כל אחת מהקבוצות רואה את החידות ביחד עם חברי הצוות במיקומים השונים….רעיון מעולה לתקופת הקורונה שכנראה גם ישרוד אחרי התקופה הזאת כדי לשחק ממדינות שונות.
המשחק פועל על שיתוף פעולה, ניסיתי לחשוב על כל סוגי שיתופי הפעולה האפשריים , ואיך מתרגמים אותם לחידות.
לי באלאן, יוצר החדר
אבל מספיק עם ההקדמות, בואו נדבר על החוויה שלב אחרי שלב:
הרשמה והזמנה
המשחק מיועד לשלושה צוותים כאשר כל צוות יכול להיות עד 4 שחקנים. אנחנו בחרנו, מטעמי נוחות הארגון, לשחק שלושה זוגות.
אתם מחליטים על מספר המשתתפים ורוכשים את הכרטיס המתאים. אגב הקטע הקשה בחלק הזה – הוא לתאם בין כל המשתתפים זמן שבו כולם יהיו עירניים ויוכלו להקדיש עד שעתיים למשחק מחשבה מאתגר.
אנחנו הצלחנו לתאם אבל פחות הקפדנו על החלק של העירניים אז התחלנו לשחק ב9 בערב, בדיעבד אני חושבת שזאת הייתה טעות כי היינו לוקחים יותר מהחוויה אם זה לא היה סוף היום.
עוד נקודה חשובה: המשחק מתקיים בעברית או באנגלית – איך שנח לכם.
משחק הפירמידה
נאמר לנו מראש שהמשחק יכול להמשך עד שעתיים והתוצאה שלנו הייתה שעה ועשרים דקות בלי רמזים.
אומרים את זה עוד לפני תחילת המשחק אבל אני רוצה להדגיש – חשוב מאוד להחליט מה יהיו דרכי התקשורת שלכם עם הקבוצות השונות עוד לפני המשחק. אתם צריכים להחליט איך אתם מדברים ואיך אתם מציירים. כי לכל אורך המשחק התקשורת בין הקבוצות היא הדבר הכי חשוב ויש מקומות שבהם אסור לצלם מסך ומותר רק לדבר או לצייר.
אנחנו עשינו את הכל בזום, כי לאחד המשתתפים היה חשבון לא מוגבל ולכן דיברנו וציירנו בתוכנה. אתם יכולים לבחור את השיחות הקבוצתיות בוואטסאפ, בפייסבוק או כל מקום אחר, רק תוודאו שזה נח לכל חברי הצוות ושיש לכם חופש יחסי גם של ווידאו וגם של להעביר מסרים בציורים.
חידות
הרגשתי שרמת הקושי של החידות מתקדמת ככל שאנחנו מתקדמים במעלה הפירמידה. החידות הראשונות היו קלות ולא דרשו מאיתנו מחשבה אלא רק ביצוע. באמצע התהליך היינו צריכים להשקיע כמה שניות בחידות אבל התשובה הפכה להיות ברורה דיי מהר ולבסוף בחידות האחרונות מצאנו את האתגר שלנו והתחלנו להתאמץ.
אנחנו הסתדרנו בלי רמזים אבל אל תדאגו, אם אתם נתקעים יש כאלו לכל אורך המשחק.
היו שתי חידות שמאוד אהבתי, אחת שרואים בבירור שהיא מודעת לרמת הטריקיות שלה – כי בגוף הטקסט מעודדים אתכם לחשוב על הברור מאליו ואז להזיז את זה הצידה ולהתחיל לחשוב בצורה שונה.
והשניה היא החידה המסכמת של כל המשחק וכיאה לחידה האחרונה היא המורכבת מכולן והשקענו בה את הכי הרבה זמן ומחשבה.
באופן כללי החידות נפרשות על קשת רחבה של סוגי חידות, חלקן מוכרות יותר לעושי החדרים וחלקן פרופר מבוססות על זה שמדובר בקבוצות במיקומים שונים עם הקשיים וההזדמנויות שנוצרים כתוצאה מהמדיום.
סיכום
אני ממליצה על החוויה בקבוצות קטנות כדי לא לסבך את התהליך ובשעות הגיוניות שבהן אתם מסוגלים לחשוב 🙂
חוויה מאוד מיוחדת ומתאימה לחובבי חידות שמוצאים את עצמם בגמילה מאולצת בגלל הקורונה.

ראיון עם לי באלאן
וכמובן שכבר בנוהל ניצלתי את ההזדמנות ושאלתי את לי באלאן היוצר של החדר כמה שאלות על התהליך ועל עולם חדרי הבריחה:
מי עומד מאחורי המשחק?
אני, לי באלאן, בן 25, כותב חדרי בריחה ומשחקי בריחה פיזיים/דיגיטליים.
על הגרפיקות במשחק אחראית אפרת אלישע, שאילולא היא, השחקנים היו נאלצים לראות את יכולות השרבוט שלי בתוכנת צייר.
תאר לי את תהליך יצירת המשחק…
כשהתחיל הסגר של הקורונה, היה לי חבל לראות עד כמה כולם מתבאסים מהמרחק בין אנשים, וכמה חדרי הבריחה נסגרו. רציתי ליצור משחק ששומר על הרוח החידתית של חדרי בריחה, עם טוויסט שבו המרחק בין אנשים הוא לא חסרון במשחק, אלא דווקא חלק מהפורמט שלו.
הרעיון לפרמידה התבשל כמה שבועות, ובסופו של דבר רבאק של שבוע וחצי-שבועיים הביא אותו למציאות.
איך חשבת על החידות למשחק?
מכיוון שהמשחק פועל על שיתוף פעולה, ניסיתי לחשוב על כל סוגי שיתופי הפעולה האפשריים, ואיך מתרגמים אותם לחידות. אודיו, תמונות, אותיות, צלילים, ציורים, ועוד ועוד…
ולסיום, שאלת חדרי בריחה! איזה חדרי בריחה עשית ואתה ממליץ ?
כרגע אני עומד על בערך 450 חדרים.
האהוב עליי בארץ הוא ״גריז״ בחולון, הוא צבעוני וכיפי ושמח ומעולה. אם אתם באזור הצפון, ״הנבואה״ בנשר יוצא מן הכלל, ואם אתם אפילו יותר בצפון, ״קופר איירליינס״ בקיבוץ הגושרים הוא יצירת אומנות חידתית.

אם הגעתם עד פה, ספרו לי אם שיחקתם במשחק, מה חשבתם? ועל איזה חדרי בריחה עד הבית אתם ממליצים 🙂
**המשחק נשלח אליי לסקירה **
יוליה
5 תגובות בנושא “משחק חידתי אונליין: הפירמידה”