סוף סוף עשיתי חדר בריחה הארי פוטר בישראל. אני מודה שבמשך תקופה ארוכה נמנעתי לעשות את החדרים באשדוד ובחיפה כי שמעתי חוות דעת לא ברורות, אבל בנתניה אלת המזל האירה לי פנים, חוות הדעת היו מעולות וגם קרוב לבית, אז הלכנו 🙂
חברת Puzzlebox עשתה פה עבודה טובה וחדר הארי פוטר הנתנייתי הוא אחד הטובים, האווירה פנטסטית ויש הרבה חידות שגורמות גם לקבוצה של 4 לעבוד לאורך זמן.
פרטים טכניים
החדר נמצא באזור התעשיה הישן של נתניה. הגענו בשבת ולכן הייתה המון חניה חינמית ומצאנו את החדר בקלות. אזור הקבלה מעוצב ברוח הסיפור עם כל מיני אלמנטים מגניבים מעולמו של הארי פוטר. וכמובן יש צנצנות ממתקים ושתיה למי שרוצה להתכונן נפשית לחדר של שעה וחצי.
תפאורה
זה באמת הצד החזק של החדר, הכל קשור לעולם של הארי פוטר, נושם אותו ומכניס את המשתתפים לסיטואציות שקיימות רק בעולם הזה. החדר מאוד מומלץ למי שמכיר את העולם וידע להעריך חדר בריחה שמכניס את המשתתפים לחללים ולסיטואציות שונות מתוך העולם.
לאלו מכם שפחות מכירים, אתם עדיין תהנו כי זה חדר קוסמים לכל דבר אבל לדעתי הוא פחות מומלץ כי פחות תבינו את קו העלילה ואת הקשר בין החללים השונים.
רמת קושי
החדר מיועד למינימום 4 משתתפים ורוב הזמן הוא מעסיק את כולם. אנחנו היינו קבוצה של 4 עם נסיון מעורב והחדר זרם לנו מאוד (למעט חידה אחת שנתקענו עליה). הרבעייה שלנו הורכבה מ3 מבוגרים ומתבגר אחד אז אני יודעת שהחידות מאוד מתאימות לטווח גילאים שונה. מבחינת תעסוקה לכל הקבוצה, היו כמה אזורים שבהם בפועל נדרש רק זוג או שלישיה אבל היו יחסית מעט מקומות כאלו. לכן אני מאוד בעד ביקור של רבעיה ורק אם אתם ממש מתחילים אז כדאי שתשקלו חמישיה.
חידות
החידות בחדר הן לא ברמה קשה מדיי. יש כמות דיי גדולה מהן ולכן אני חושבת שהחדר יכול להחזיק קבוצה יחסית גדולה. אבל החידות הן לא פאר היצירה, הן נחמדות ויש מקומות שבהם הן מאוד מיוחדות ומגניבות אבל ככלל זה לא החדר שצריך לרוץ ולעשות בגלל החידות. אלא בגלל השילוב של החידות בסיפור הכללי ובאווירה של החדר.
ציון סופי לחדר בריחה הארי פוטר:
מומלץ למשפחות ולחובבי הארי פוטר
אחרי התמונה, כמה מילים על החדר עם הרבה ספויילרים אז הקריאה הלאה היא על אחריותכם. אם עוד לא עשיתם את החדר, אני ממליצה קודם לעשות אותו ואז לחזור ולקרוא את מה שהיה לי להגיד על החידות באופן פרטני..

סיכום חדר בריחה הארי פוטר עם ספויילרים
אחד הדברים שמאוד אהבתי בחדר זה השימוש בשרביטים. בישראל זה החדר היחיד שבו הייתי, שעשה שימוש בהם.
בחו”ל הרעיון כבר בוצע אבל בצורה פחות מוצלחת ופה היו גם הסברים מדוייקים באיזה סיטואציות כן להשתמש ובאיזה לא. מבחינתי זה גם תרם לחידות ובעיקר תרם לאווירה ולסיפור.
זה ממש מגניב שנכנסנו לאח במטבח של משפחת ויזלי ומשם הועברנו למקום אחר בדיוק כמו קוסמים בעולם של הארי פוטר 🙂
וגם כל החידות בחלל הראשון שהיו ממש מחוברות לסיפור. כולל השעונים שמראים את המיקום של כל אחד מבני המשפחה ועם החידות המשניות שכולן תורמות להתקדמות.
אגב החידות האהובות עליי היו במועדון הסליתרין שהיו קצת יותר משימות מאשר חידות אבל ממש נהנינו מהן כי בכל אחת מחידות הכדורים היה צריך לחשוב בצורה שונה ולפעול לפי עקרונות אחרים.
ונסיים עם החידה האחת שלא אהבתי וזאת החידה בבקתה של האגריד עם המפה והצורך למקם את כל היצורים הקסומים לפי ההגדרות של הסיפור. זאת באמת החידה היחידה שהעיקה עלינו, נתקענו בה והקטע שהכי מעצבן זה שנדרשו בשביל לפתור אותה רק שני אנשים ובאותו הזמן השניים האחרים ישבו ודי בהו בתקרה (תקרת עץ מעוצבת אבל עדיין תקרה).
אז לכו לעשות את החדר ,
יוליה
*התמונות לא שייכות לי
6 תגובות בנושא “חדר בריחה הארי פוטר”