שאלתם את עצמכם איך אני מחלקת את הכוכבים באתר?
שאלה מצויינת, ואני אקדים ואומר ששיטת הדירוג שלי עוברת שינויים ומתפתחת ככל שאני כאדם צוברת נסיון ומפתחת. ביחד איתי גם ההבנה שלי מה הערכים שחשובים לי בביקור בחדר בריחה משתנים ולכן תוכלו לראות לאורך השנים איזה פרמטרים מתווספים, יורדים או משתנים 🙂
שיטת הכוכבים עצמה היא ציון מ-1 עד 5 עם חצאים באמצע ומופיעה בסופו של כל פוסט, ככה זה נראה:
כאשר כוכב אחד זה הציון הנמוך ביותר (נכון לכרגע לא הייתי בחדר ש”זכה” ב0 כוכבים) וחמישה כוכבים מלאים זה הציון הגבוה ביותר (לשמחתי היו יותר מחדר אחד כזה).
שיטת הדירוג שלי מבוססת על מספר משתנים:
- פרטים טכניים
- תפאורה
- רמת קושי
- חידות
ולאחרונה התחלתי גם לציין בפוסטים את הפרמטרים הבאים:
- חדר בריחה מסוג מיוחד: חדר בריחה עם שחקן / חדר בריחה קולינארי
- התאמות
נדבר עכשיו על כל אחד מהסעיפים הללו:
פרטים טכניים: כל מה שלא קשור ישירות לחדר אבל משפיע על חווית הבילוי, כך למשל: חניה, קבלת הפנים בחדר, כיבוד ועוד..
בסעיף הזה אני גם מזכירה את גודל הקבוצה שבה עשינו את החדר כי מבחינתי זה משמעותי מאוד ועשויי להיות פקטור בהאם נהנה מהחדר או לא.
תפאורה: כל מה שקשור בעיצוב הפנימי של החדר, כמה העיצוב מושקע ועד כמה באמת יש הרגשה מיוחדת של יציאה מהמציאות היום יומית שלנו. מבחינתי אומנם התפאורה היא לא הגורם המשמעותי ביותר להנאה שלי אבל תפאורה טובה או כמו שהתחלתי לקרוא לה לאחרונה “תפאורה הוליוודית” זה משהו שמאוד תורם לחוויה.
רמת קושי: זהו מדד כללי שמתאר את השילוב בין כמות האנשים, רמת הנסיון שלנו והחוויה הכללית שהייתה לנו בחדר – האם הרגשנו שזרם לנו, האם ביקשנו הרבה מאוד עזרה..
מדד שמבטא עד כמה הייתה התאמה בין הקבוצה שהגיעה לבין החדר והחידות שחיכו לנו. אני מבחינתי תמיד שואפת שרמת הקושי לקבוצות שלנו תהיה כמה שיותר קשה כי רוב ההרכבים שבהם אני הולכת הם הרכבים שמחפשים חידות.
חידות: כאן אני תמיד מדברת על החידות עצמן בחדר. אני מודה שזה בדרך כלל הסעיף הכי מתסכל מבחינתי בכל הביקורת כי אני ממש רוצה לדבר על החידות עצמן אבל נמנעת מזה כדי שאנשים שעוד לא עשו את החדר לא יראו ספויילרים. לכן בדרך כלל כאן מדובר בהערכה מעורפלת של החידות שתפסו את תשומת הלב שלי בחדר, לטובה ולרעה.
חדר בריחה מסוג מיוחד: יש תתי סגנונות לחדרי בריחה ולכל תת סגנון כללים משלו ולכן מבחינתי צריך גם לשפוט אותו לא רק בקבוצה הכללית של חדרי בריחה אלא בתת קבוצה שאליה הוא משתייך. כך למשל חדרי בריחה קולינאריים, חדרי בריחה עם שחקן או חדרי בריחה במציאות מדומה. בחדרים מהסוגים הללו אני אזכיר השוואות לחדרים אחרים מהסוג ואנסה להעביר את הרגשות שלי לגביי תת הז’אנר הספציפי שבו מדובר.
התאמות: אני מנסה לציין כמה שיותר גורמים שעשויים להשפיע על החוויה של אנשים עם מגבלויות שלרוב לא רשומים במקומות אחרים. כך למשל האם נדרשת זחילה או התכופפות , האם יש מעברים בעייתיים מבחינה פיזית ועוד…
ועוד כמה דברים שמשפיעים על הדירוג שלי:
- אני תמיד מנסה להתאים את גודל הקבוצה שבה אני הולכת כך שרמת הקושי של החדר תהיה כמה שיותר קשה כי זה מה שאני והחברים שלי אוהבים. לכן תראו בבלוג הרבה ביקורות על בילוי לזוג, לשלישיה או רבעיה. אם אתם אוהבים לעשות חדרי בריחה בקבוצות גדולות, פשוט תוסיפו לכל המלצה שלי אדם או שניים , ואותה ההמלצה גם אם אתם קבוצה של מתחילים – קחו קבוצה יותר גדולה ממה שאני ממליצה כי בסופו של דבר כל החדרים מתאימים לכולם, כמות האנשים משנה את רמת הקושי.
- יש נושאים שיותר קרובים לליבי מאחרים. ואם החדר יהיה באחד הנושאים הללו אז כן יש סבירות גדולה יותר שאני אהנה ממנו כי הסיפור עצמו משמח אותי עוד לפני שנכנסתי לחדר.
כך שתדעו, שאם יהיה חדר בריחה בנושא שרלוק הולמס הוא כבר מתחיל אצלי מנקודה טובה יותר.
בסופה של כל ביקורת אני שמה תמונה ואחריה כותבת את מה שאני חושבת על החדר עם ספויילרים. זאת אומרת אני לא מצנזרת כלום ומדברת על החידות והדברים שנמצאים בחדר. את החלק הזה אני ממליצה לקרוא רק בקריאה שניה אחרי שכבר עשיתם את חדר הבריחה וחזרתם לבלוג. אני עושה את ההפרדה הגדולה כדי שמי שרגיש לספויילרים לא יראה בטעות שום דבר מהתוכן שמגיע אחר כך.
וזהו, ככה נראה הדירוג שלי, אם יש לכם שאלות או מחשבות בנושא אני תמיד פה.
יוליה